Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@20:06:23 GMT

تلگرام به سرنوشت وایبر دچار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۹۶۷۴۱

تلگرام به سرنوشت وایبر دچار می‌شود؟

ارتباطات>ارتباطات و فناوری - مدیرعامل تلگرام «انتقال برخی سرورهای تلگرام به ایران» را تأیید کرد.

براساس آنچه پاول دورف در توييتر اعلام كرده، اين اتفاق در برخي كشورهاي خاورميانه نيز افتاده است. البته جزئياتي كه اعلام كرده، نشان مي‌دهد اين انتقال سرورها به داخل كشور نه دغدغه منتقدان عملكرد وزارت ارتباطات كشور را كاهش مي‌دهد و نه احتمال فيلترشدن تلگرام را.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع انتقال سرورهاي تلگرام از سال گذشته و جلسه شوراي‌عالي فضاي مجازي مطرح شد. چند باري خبرهايي در اين‌باره منتشر شد كه هر بار تلگرام آن را تكذيب كرد. دست آخر هم معاون وزير ارتباطات اعلام كرد اصلا الزامي براي انتقال سرورهاي تلگرام به داخل وجود ندارد. انتقال سرورهاي تلگرام به ايران، اين امكان را در داخل كشور ايجاد مي‌كند كه محدوديت دسترسي به كانال‌هاي غيرقانوني و غيرمجاز راحت انجام شود. مشكل اينجاست كه در شرايط فعلي مسئولان ايراني بايد براي فيلتر كردن كانالي، اين موضوع را از مديران تلگرام درخواست و آنها را متقاعد كنند. اما به‌دليل يكسان نبود تعريف‌هاي دو‌طرف از برخي مفاهيم مانند مطالب مستهجن، گاهي فيلتر كردن اين كانال‌ها انجام نمي‌شود؛ موضوعي كه باعث شد چهارشنبه هفته گذشته معاون دادستان تهران وزير ارتباطات را تهديد به اعلام جرم بكند. عبدالصمد خرم‌آبادي كانال مربوط به گروهك تروريستي منافقين و كانال آمد‌نيوز را نمونه بازر از كانال‌هاي مجرمانه تلگرامي اعلام كرد كه مجرمانه بودن آنها براي همه محرز است و دستور قضايي هم براي مسدودسازي آنها صادر شده ولي مسدود نشده‌اند.

بعيد به‌نظر مي‌رسد وزارت ارتباطات براي فيلتر كردن كانال تروريست‌ها اقدامي نكرده باشد بلكه احتمالا مديران تلگرام، منافقين را در رديف تروريست‌ها نمي‌دانند. دقيقا در همين نقطه اهميت ميزباني از سرورها روشن مي‌شود. تا وقتي سرورهاي تلگرام در ايران نباشند، همه‌‌چيز بايد با واسطه انجام شود و تصميم نهايي با مديران تلگرام خواهد بود. اتفاق تازه كه از سوي تلگرام براي انتقال برخي سرورها افتاده هم مشكلي را حل نخواهد كرد. چون اين كار در مختصات ديگر و با هدف متفاوتي انجام شده است.

انتقال سرور به سبك تلگرام

پاول دورف، مدير تلگرام روز گذشته انتقال برخي سرورهاي خود به ايران را تأييد كرد و البته توضيح داد:« اگر مقامات ايراني سعي در پاك كردن اطلاعات اين سرورها كنند، كاربران ايراني مي‌توانند از سرورهاي اصلي در اروپا به اين موارد دسترسي يابند؛ بنابراين سانسور غيرممكن است.»

به گفته او اين جابه‌جايي سرورها با هدف افزايش سرعت و كاهش ترافيك سرورها اتفاق افتاده و سرورهاي منتقل شده فقط داده‌هاي رمزنگاري شده‌اي را كه قادر به كشف رمز آن نيستند دريافت مي‌كنند. پاول دورف بعد هم تأكيد كرده وارد هيچ توافقي با دولت‌ها در اين زمينه نشده و نوشته است: «‌اين به‌دليل غيرمنطقي بودن قوانين محلي نيست. ما هيچ‌گاه سرورهايمان را به كشوري با سابقه سانسور اينترنتي انتقال نمي‌دهيم»

به اين ترتيب پيش از آنكه نياز به پرسش و توضيح در داخل كشور باشد، شخص مديرعامل تلگرام روشن كرده است كه اين انتقال دغدغه منتقدان فعاليت‌هاي وزارت ارتباطات در اين زمينه را كاهش نمي‌دهد. البته منتقدان حتي با انتقال سرور‌ها به ايران نيز موضوع را تمام‌شده تلقي نمي‌كنند، چه اينكه معاون دادستان كشور گفته است: «ورود سرورهاي تلگرام به داخل نفوذ و جاسوسي را در كشور نظاممند خواهد كرد و در عين حال فعاليت قاچاقي و غيرقابل كنترل فعلي آن، آثاري به‌مراتب بدتر دارد. به رسميت شناختن هر يك از اين دو حالت برنامه‌ريزي براي وابستگي به بيگانگان در فضاي مجازي است.»

سرانجام تلگرام

از مهلت 10 روزه‌اي كه يكم مرداد معاون وزير ارتباطات براي تعيين تكليف تلگرام تعيين كرده بود،فقط 3 روز باقي مانده است.حالا مسئولان دستگاه قضايي شفاف تر از گذشته انتقادهاي خود به نحوه فعاليت تلگرام در ايران را مطرح مي كنند و هيچ بعيد نيست همين روزها حكم به تعطيلي تلگرام بدهند.البته يكي از توييت هاي مديرعامل تلگرام نشان مي دهد،ممكن است راه ديگري هم پيش روي تصميم گيران وجود داشته باشد.او نوشته است:«اگر کشوری تصمیم به دستکاری در اين سرورها در منطقه خودش بگیرد، به چیزی جز پایین آوردن کیفیت اتصال شهروندان خودشان دست نمی‌یابد و تلگرام هیچ چیز با ارزشی را از دست نخواهد داد.» منهاي اينكه گويا پاول دورف فراموش كرده 80 درصد كاربران نرم افزارش ايراني ها هستند، شايد اتفاقي كه براي وايبر افتاد در مورد تلگرام تكرار شود؛ سرعت آنقدر پايين بيايد تا خود كاربران به نرم افزار ديگري مهاجرت كنند. سال‌94 بي‌آنكه وايبر فيلتر شود،آنقدر كند شد كه بيشتر ايرانيان جايش را با تلگرام عوض كردند.البته احتمال فيلترينگ يا كندي تلگرام حتما به صفر خواهد رسيد اگر وزارت ارتباطات بتواند در تعامل با مديران آن اختيار بيشتري براي كنترل برخي كانال‌هاي غير قانوني پيدا كند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۶۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد امیررضا رفیعی روی ۴۴۵ دقیقه ماند

آفتاب‌‌نیوز :

کاری با حاشیه‌ها و حرف و حدیث‌های این چند ساعت که از بازی پرسپولیس و آلومینیوم در اراک گذشته نداشته باشید. از نظر فنی امیررضا رفیعی الان با ۲۴ ساعت قبل هیچ تفاوتی ندارد. او صاحب همان توانایی‌ها و نقاط مثبت و البته فاقد تجربه و یک سری ویژگی‌های لازم دیگر است.

امیررضا رفیعی در ۳۶۰ دقیقه و ۴ مسابقه در لیگ برتر هیچ گلی دریافت نکرد. همه از رکورد او نوشتند و چنان او را بالا بردند که شاید این جوان لحظاتی دچار غرور هم شد. هضم این همه تعریف و تمجید برای یک جوان ۲۲ ساله واقعاً کار سختی است.

حالا امیررضا رفیعی در یک مسابقه به اندازه هر چهار بازی قبلی گل خورده است. گل‌هایی در دقایق مختلف بازی که سرنوشت پرسپولیس در جام حذفی را مختومه کرد. رفیعی تا دقیقه ۸۵ در اراک دروازه‌اش را بسته نگه داشت. با احتساب ۹۰ دقیقه روی کاغذ - زمان یک مسابقه فوتبال - او بعد از ۴۴۵ دقیقه بازی برای پرسپولیس اولین گل را دریافت کرد. سپس در دقیقه پنجم وقت‌های تلف شده بازی یعنی همان نود به علاوه ۵ گل دوم و مساوی را خورد تا بازی به وقت اضافه برود. او وقت اول اضافه را دوباره کلین‌شیت کرد و تیمش دوباره دو گل زد، درست مثل نیمه اول بازی و سرنوشت در نیمه دوم وقت اضافه درست مثل نیمه دوم تکرار شد! ابتدا یک گل در دقیقه ۱۱۲ سپس یک گل در دقیقه دوم وقت‌های تلف شده در وقت اضافه دوم، یعنی دقیقه ۱۲۲ نتیجه و مساوی ۴-۴ که حکم به ضیافت پنالتی‌ها داد. رفیعی در یک بازی جام حذفی به اندازه ۴ بازی لیگ گل خورد، اما هنوز هم در لیگ آمار ۴ کلین‌شیت را دارد.

اما از نقطه نظر فنی در آنالیز عملکرد دروازه‌بان پرسپولیس، لااقل روی دو گل اول و دوم و گل چهارم مقصر اصلی خط دفاع بود، در گل سوم هم اصول دروازه‌بانی روی کاغذ می‌گوید که دروازه‌بان حاکم بلامنازع محوطه جریمه است و باید از دروازه بیرون آمده و ارسال‌های هوایی را جمع کند. او می‌توانست از دروازه بیرون بیاید، اما نیامد که برای یک دروازه‌بان جوان و بی‌تجربه ایراد خیلی بزرگی نیست. دفاع باید جمع می‌کرد که نکرد.

حالا پرسپولیس به آلومینیوم باخته و از جام حذفی کنار رفته است. یک مسابقه و برد و باخت که دو روی سکه در فوتبال و در کل ورزش است، اما چرا باید نقطه تعیین کننده در سرنوشت یک بازیکن باشد؟ چون دقیقاً رفتار کارشناسان و فوتبالی‌ها با رفیعی و عملکرد خود او از این به بعد تعیین می‌کند که او می‌تواند آینده درخشانی داشته باشد یا نه. آنچه به کارشناسان، رسانه‌ها و فوتبالی‌ها مربوط می‌شود این است که باید به همان اندازه‌ای که رفیعی مقصر بود، او را نقد کنیم. آنچه به خود او مربوط می‌شود هم این است که بپذیرد آن همه تعریف و تمجید بعد از چهار بازی لیگ همان قدر باید در سرنوشت کاری او تاثیر می‌داشت که انتقادات امروز و فردا و از این به بعد در مورد این یک بازی.

حقیقت این است که بازیکن جوان باید اشتباه کند تا تجربه کسب کند. امیررضا رفیعی هم حالا حالا‌ها جوان است و حق دارد که تجربه کند، اما حق ندارد که از حقایق فرار و از تجربیاتش استفاده نکند!

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • بن گویر، دنده‌های شکسته، بیمارستان و سرنوشت سیاه آریل شارون!
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • (ویدئو) سرنوشت تلخ گورخر؛ فرار ناموفق و تکه تکه شدن توسط کروکودیل!
  • رکورد امیررضا رفیعی روی ۴۴۵ دقیقه ماند
  • انتقال مسافران دچار مسمومیت به بیمارستان در قم
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • خداداد: سرنوشت دست استقلال است
  • پرسپولیس به سرنوشت استقلال دچار شد/ شمسایی، ناپلئونی به فینال رفت!
  • سرنوشت نامعلوم تعدادی از پیکر شهدا در سراسر منطقه غزه
  • وقتی ب ام و به سرنوشت پراید و آر دی دچار بوده! (عکس)